Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parsley Oil
- 100 g yellow split peas
- water, for soaking
- 100 g fresh parsley, cut in pieces
- 150 g sunflower oil
Yellow Split Pea Purée
- 400 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 7 g salt
Mushroom Sauce
- 380 g water
-
½
tsp chicken stock paste, homemade
lub ½ chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 500 g chestnut mushrooms, halved
- 2 g fresh thyme leaves
- 12 g garlic cloves
- 250 g milk
- 130 g double cream
- 100 g unsalted butter, diced
- 12 g dried porcini mushrooms
- 12 g dried morel mushrooms
Finalisation
- 2 duck breasts, skin on (approx. 180 g each)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 egg white, from medium egg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1280 kJ / 309 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 2500 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lime and Lemonade
5min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Vegan Rainbow Salad (TM6)
25 min
Soft Fresh Cheese
15 Std. 20 Min
Pita Bread with Smoked Salmon and Truffle Honey Sauce
1 godz. 30 min
Duck Confit Parmentier Maple-Scented
15 godz. 55 min
Spiced fish stew
Brak ocen
Penne with Mussels
2u. 5min
Cauliflower Cheese with Boiled Eggs
35 min
Caldeirada (Fish Stew)
45 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Beef Stew with Mashed Potatoes
1 godz. 30 min