Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, quartered
- 100 g bacon lardons
- 500 - 600 g pork fillet
- 2 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 - 1 ½ tsp sweet paprika
- 6 - 8 slices smoked lean bacon (60-80 g)
- 500 g sauerkraut, preserved
- 1 dried bay leaf (opcjonalnie)
- 3 juniper berries (opcjonalnie)
- 500 g water
- 750 g potatoes, cut in pieces (3 cm)
- 3 Tbsp frying oil (e.g. vegetable, groundnut)
- 250 g onions, sliced
- 140 g milk
- 40 g unsalted butter, diced
- 2 - 3 pinches ground nutmeg, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2467 kJ / 590 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1 Std.
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM6)
1h 40min
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40min
Breast of Chicken in Pizzaiola Sauce
30 Min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce and Potatoes
1 Std. 5 Min
Beef Stroganoff
1 Std.
Cevapcici with Tzatziki Sauce
30 Min
Herby Steaks with French Potato Salad
45min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 Min
Lemon Chicken with Couscous and Tzatziki
30 Min
Beef in Stout
1h 40min
Ham, Mushroom and Cheese Crêpes
1h 20min