Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
覆盆子布丁與莓果瑪芬
- 4 茶匙 覆盆子醬 (40 克)
- 2 顆 蛋 (每顆重約53-63克)
- 200 克 糖
- 60 克 奶油 ,切塊
- 200 克 牛奶
-
½
茶匙 天然香草精
lub 1 茶匙 自製香草糖 - 200 克 低筋麵粉
- 2 茶匙 泡打粉
-
200
克 覆盆子
lub 200 克 冷凍覆盆子 -
150
克 藍莓
lub 150 克 冷凍藍莓
培根豬肉卷
- 500 - 600 克 去骨豬肩肉 (一大片),以蝴蝶刀法對切至厚度約 1.5 公分
- 1 小撮 鹽
- 1 小撮 胡椒粉
- 4 - 5 片 培根,任一種類
- 20 克 蕃茄乾
- 30 克 帕瑪森起士
- 5 根 巴西利 ,只取葉子
- 1 顆 蛋 (每顆重約53-63克)
地中海時蔬&蔬菜通心麵湯
- 1 粒 蒜頭
- 300 克 洋蔥 ,其中100克切絲、200克切塊
- 50 克 紅蘿蔔 ,去皮、切片(約0.5公分)
- 70 - 80 克 綜合蔬菜 (如:紅或綠甜椒、西洋芹),切塊
- 30 克 特級初榨橄欖油
- 50 克 白酒 (opcjonalnie)
- 1 ½ 茶匙 鹽
-
1
滿茶匙 自製蔬菜高湯醬
lub 1 塊 蔬菜高湯塊 (可用於0.5公升) - 1000 克 水
- 250 克 馬鈴薯 ,切片 (約0.5 公分)
- 80 克 紅蘿蔔 ,去皮、切片 (約0.5 公分)
- 160 克 櫛瓜 ,切片 (約1 公分)
- 150 克 牛蕃茄 ,切片 (約1 公分)
- ½ 茶匙 乾燥奧勒岡
- 60 克 乾通心粉 (如:彎管通心麵),湯品用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 5439 kJ / 1299 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 133 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 11.6 g