薑味青豆濃湯&萊姆鮭魚佐花椰菜

薑味青豆濃湯&萊姆鮭魚佐花椰菜

4.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 橄欖油
    80 克
  • 醬油
    50 克
  • 紅糖
    ½ 茶匙
  • 萊姆 ,取皮屑及汁液
    1 顆
  • 新鮮鮭魚片,去皮 ,去骨(每片約150-180 克)
    4 片
  • 紅蔥頭 ,切塊
    100 克
  • 蒜頭
    1 粒
  • 韭蔥 ,只取蔥白、切塊
    100 克
  • 嫩薑 (opcjonalnie) ,去皮
    20 - 30 克
  • 西洋芹 ,切塊
    100 克
  • 冷凍青豆
    350 克
  • 450 克
  • 2 茶匙
  • 綠花椰菜,切小朵
    400 克
  • 黑胡椒粉
    2 小撮
  • 鮮奶油 (約含18%脂肪) ,依個人喜好調整
    50 - 100 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 664 kcal / 2782 kJ
Białko 46 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 9.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...