薑味青豆濃湯&萊姆鮭魚佐花椰菜
TM5 TM6

薑味青豆濃湯&萊姆鮭魚佐花椰菜

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 80 克 橄欖油
  • 50 克 醬油
  • ½ 茶匙 紅糖
  • 1 顆 萊姆 ,取皮屑及汁液
  • 4 片 新鮮鮭魚片,去皮 ,去骨(每片約150-180 克)
  • 100 克 紅蔥頭 ,切塊
  • 1 粒 蒜頭
  • 100 克 韭蔥 ,只取蔥白、切塊
  • 20 - 30 克 嫩薑 ,去皮 (opcjonalnie)
  • 100 克 西洋芹 ,切塊
  • 350 克 冷凍青豆
  • 450 克 水
  • 2 茶匙 鹽
  • 400 克 綠花椰菜,切小朵
  • 2 小撮 黑胡椒粉
  • 50 - 100 克 鮮奶油 (約含18%脂肪) ,依個人喜好調整

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2782 kJ / 664 kcal
Białko
46 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
43 g
Błonnik
9.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy