萵苣濃湯&青花菜佐黑橄欖醬
TM5 TM6

萵苣濃湯&青花菜佐黑橄欖醬

4.0 (1 ocena)

Składniki

黑橄欖醬

  • 200 克 去核黑橄欖
  • 40 克 巴西利 ,只取葉子
  • 2 粒 蒜頭
  • 40 克 酸豆 ,瀝乾水份
  • 10 克 萊姆汁
  • 70 克 特級初榨橄欖油
  • 2 小撮 鹽

萵苣濃湯&蒸青花菜

  • 80 克 洋蔥 ,切塊
    lub 80 克 紅蔥頭 ,切塊
  • 1 粒 蒜頭
  • 20 克 奶油
  • 600 克 青花菜 ,切小朵 (約 5 公分)
  • 2 小撮 鹽
  • ½ 茶匙 黑胡椒粉
  • 150 克 馬鈴薯 ,切塊(約 3 公分)
  • 1 茶匙 自製蔬菜高湯醬
    lub 1 塊 蔬菜高湯塊 (可用於0.5公升)
  • 600 克 水
  • 200 克 野苣
  • 80 克 鮮奶油,含脂量約35%
  • 1 小撮 糖
  • ½ 茶匙 萊姆汁
  • ¼ 茶匙 烏斯特調味醬

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1192 kJ / 285 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy