Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 3 uova
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 500 g di polpa di zucca, tipo "violina" a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di Parmigiano Reggiano stagionato 24 mesi a pezzi (2-3 cm)
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca e Roquefort
45 Min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 godz. 10 min
Tortelli di zucca mantovani
2h 30 min
Agnolotti del plin
10h 30min
Ravioli di agrumi e menta con pomodorini confit
1h 40 min
Pasta all'uovo
1 Std.
Gnocchi di patate
1h 30 min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1h 20 min
Ravioli ricotta e spinaci
10 godz.
Crescia sfogliata urbinate
1h 30 min
Ravioli burro e salvia (6 porzioni)
1h 30 min
Ravioli al radicchio
1 godz. 10 min