Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 3 uova
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 500 g di polpa di zucca, tipo "violina" a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di Parmigiano Reggiano stagionato 24 mesi a pezzi (2-3 cm)
- 1 tuorlo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1560 kJ / 373 kcal
- Białko
- 19.4 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Tagliatelle di castagne al pesto di noci (senza glutine)
1h 20min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Erbazzone reggiano
2h
Tortelli bolognesi sfiziosi
3h 40min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1h 30min
Calzoni ricotta e funghi
1h 5min
Tagliatelle paglia e fieno con ragù di agnello
2h
Tortelli verdi
3h 30min
Cappelletti reggiani
2h
Tortelli di patate e ricotta
1h 20min
Tortelli di zucca mantovani
2h 30min
Pizza Gourmet con friggitelli e alici marinate
4h