Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 250 g milk
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 50 g sugar
-
1
tsp dried instant yeast
lub 10 g fresh yeast, crumbled - 500 g strong white bread flour
- 1 tsp fine sea salt
Filling
- 60 g hard goat's cheese, cut in pieces
- 40 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 50 g Brie, cut in pieces
- 80 g bacon lardons
- 1 tsp olive oil
- 2 tsp maple syrup
Decoration
- 1 egg, beaten, for glazing
- 1 Tbsp poppy seeds, for sprinkling
- 1 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 608 kJ / 145 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sun-dried Tomato and Rosemary Breadsticks - Bastoncini di pane con pomodori secchi e rosmarino
3h 45min
Chocolate Bourbons
45min
Vanilla sugar
72 Std.
Cheese crackers
2 godz. 30 min
Stuffed Picnic Loaf
4 godz. 50 min
Parker Rolls
2 godz. 20 min
Pretzels
1 godz.
Bacon Roly-polies
1 godz.
Parmesan and Rosemary Buns
1h 45min
Herb Bread
1 godz. 10 min
Cheese Scones
20min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2 godz. 20 min