Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Sponge
- 3 large eggs
- 100 g caster sugar
- 90 g plain flour
- 20 g cocoa powder
- ½ tsp baking powder
Topping
- 2 tins tinned peach halves, drained (2 x 420 g tins)
- 200 g double cream
- 250 g mascarpone
- 40 g vanilla sugar, homemade
- 100 g flaked almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1919 kJ / 459 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Chocolate Orange Biscuits (No Added Sugar)
35 Min
Sticky Toffee Puddings
1h
Mocha Mousse (No Added Sugar)
1h 15 min
Cheesy Animal Rolls
2h 20min
Chocolate cake
45min
Brownies
50min
Sunday Morning Breakfast Bake
1h 15 min
Peanut Butter Cheesecake
5h 40min
Butter biscuits
50min
Chocolate Coffee Puddle Pudding
40min
Pizza with Red Pepper Sauce, Spinach and Eggs
1h 45min
Chocolate Lava Cookies
1h 40min