
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 180 g milk
- 80 g unsalted butter melted and cooled, plus extra for greasing
- 4 egg yolks from large eggs
- 1 large egg
- 1 Tbsp granulated sugar
- 2 ¼ tsp dried instant yeast
- 480 g plain flour plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
Caramel Sauce
- 160 g unsalted butter diced
- 160 g double cream
- 320 g dark brown sugar
- 1 ½ Tbsp vanilla bean paste
Filling
- 200 g pecan nuts toasted
- 50 g dark brown sugar
- 50 g caster sugar
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 pinch fine sea salt
Assembly
- 20 g unsalted butter melted
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 683 kcal / 2851 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Węglowodany
- 68 g