Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 180 g milk
- 80 g unsalted butter, melted and cooled, plus extra for greasing
- 4 egg yolks, from large eggs
- 1 large egg
- 1 Tbsp granulated sugar
- 2 ¼ tsp dried instant yeast
- 480 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
Caramel Sauce
- 160 g unsalted butter, diced
- 160 g double cream
- 320 g dark brown sugar
- 1 ½ Tbsp vanilla bean paste
Filling
- 200 g pecan nuts, toasted
- 50 g dark brown sugar
- 50 g caster sugar
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 pinch fine sea salt
Assembly
- 20 g unsalted butter, melted
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2851 kJ / 683 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 41 g
Alternatywne przepisy
Praline Cheesecake
4h 10min
Christmas Tree Pull-apart Bread
2 Std. 20 Min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 Std. 30 Min
Quiche Lorraine
45min
Easter Eggs
2h 30min
Baked White Chocolate Caramel Cheesecake
6 Std. 20 Min
Grape, Brie and Rosemary Flatbread
2h 5min
Pink and White Macarons
1 Std. 30 Min
Rosemary Parmesan Shortbread
2h 10min
Stuffed Picnic Loaf
4h 50min
Bitter Chocolate and Orange Liqueur Tart with Honeycomb Dust
3h 45min
Chocolate Bourbons
45min