Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- ½ Bund Dill
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, klein, halbiert
- 20 g Olivenöl
- 400 g Paprika, gemischt, in mundgerechten Stücken
- 100 g Porree, in Ringen (ca. 5 mm)
-
100
g Erbsen, frisch
lub Erbsen, TK, aufgetaut - 700 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 300 g Fischfilet, festfleischig, in Würfeln (ca. 2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 508 kJ / 122 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Ucha - Fischsuppe
50 min
Kartoffel-Kokos-Suppe mit Lachs
30 min
Nordische Minestrone
30 min
Fischsuppe mit Gemüse
40 min
Pangasiussuppe mit Garnelen
55 min
Fischsuppe mit Gemüse
40 min
Borschtsch mit Rindfleisch
1 godz. 10 min
Tomaten-Fisch-Suppe
35 min
Fisch-Minestrone
50 min
Fischeintopf mit Koriander
45 min
Mallorquinische Fischsuppe
35 min