Artisan Plant Pizza

Artisan Plant Pizza

3.0 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
2 portions

Składniki

Base
  • spelt flour plus extra for dusting
    50 g
  • buckwheat flour
    50 g
  • dried instant yeast
    ½ tsp
    5 g fresh yeast, crumbled
  • fine sea salt
    2 pinches
  • water
    4 - 5 Tbsp
  • olive oil
    2 tsp
Crumb
  • cashew nuts
    50 g
  • fine sea salt
    ¾ tsp
  • garlic granules
    ¼ tsp
  • dried mixed herbs
    ½ tsp
Topping
  • tomato purée
    3 Tbsp
  • vegetables as desired, sliced thinly for topping

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 13.2 g
Kalorie 1619 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Węglowodany 41.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...