Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 50 g spelt flour, plus extra for dusting
- 50 g buckwheat flour
-
½
tsp dried instant yeast
lub 5 g fresh yeast, crumbled - 2 pinches fine sea salt
- 4 - 5 Tbsp water
- 2 tsp olive oil
Crumb
- 50 g cashew nuts
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp garlic granules
- ½ tsp dried mixed herbs
Topping
- 3 Tbsp tomato purée
- vegetables, as desired, sliced thinly for topping
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
Alternatywne przepisy
Chickpea Pancakes
20min
Lentils and Rice with Fried Onions (Mujadarrah)
1h 5 min
Barley and Vegetable Egg Cocotte
1h 30min
Spinach Fatayers
2h
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20 min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1h 5 min
Fatayer with Cheese and Mint
1h 5 min
Amaranth and Chickpea Patties
1h 30min
Cauliflower and Black Bean Balls
1h 10 min
Seitan Chilli
25 min
Herbed Mushrooms with Pearl Barley and Roasted Hazelnuts
13h 25min
Chinese Noodles with Vegetables
35 min