Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 50 g spelt flour, plus extra for dusting
- 50 g buckwheat flour
-
½
tsp dried instant yeast
lub 5 g fresh yeast, crumbled - 2 pinches fine sea salt
- 4 - 5 Tbsp water
- 2 tsp olive oil
Crumb
- 50 g cashew nuts
- ¾ tsp fine sea salt
- ¼ tsp garlic granules
- ½ tsp dried mixed herbs
Topping
- 3 Tbsp tomato purée
- vegetables, as desired, sliced thinly for topping
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 41.4 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
Alternatywne przepisy
No-rise Wholemeal Pizzas
40 Min
Frozen Yogurt with Honey and Olive Oil
8h
Buckwheat Crêpes
30 Min
Cauliflower Rice Pilaf with Sweet Potato
40 Min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4h 20min
Veganella - Vegan Mozzarella
6 godz. 10 min
Almond Milk
6 godz. 10 min
Gluten-free Pizza
30 Min
Cranberry, Lemon and Almond Cake (egg, dairy and gluten free)
2ωρ. 25 λεπτ.
Garlic and White Bean Stew
50 分钟
Spelt Flour Pizza with Chicory and Taleggio
2 godz. 30 min
Iranian Vegetable Stew
1 Std. 30 Min