Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 30 g getrocknete Tomaten (nicht in Öl eingelegt)
- 50 g Mandeln, geschält
- ½ TL grobes Meersalz
- ½ TL Paprika edelsüß
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Basilikum, getrocknet
- 1 TL Oregano, getrocknet
- ½ TL Majoran, getrocknet
- 30 g Olivenöl
Teig und Fertigstellung
- 350 g Wasser
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 400 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- 1 TL Salz
- 1 EL Sauerteig-Extrakt (Trockensauerteig)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 855 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterfaltenbrot
1h 20min
Mediterrane Pesto-Blume
1小时
Bärlauch-Tomaten-Schnecken
2 Std.
Pesto-Mozzarella-Rollkuchen
2 Std.
Antipasti-Päckchen
2h 20 min
Gefüllte Seelen
2u. 45min
Focaccia mit Gewürzöl
4h 15min
Ajvar-Röllchen
2h 20 min
Käse-Kräuter-Striezel
1小时 35 分钟
Mediterranes Baguette
15 godz.
Pesto-Ähre
40min
Baguette Rustica
4h 20min