Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 50 g Zucker
- 20 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 100 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 170 g Mehl
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
Belag und Fertigstellung
- 3 Stängel Rhabarber
- 200 g Sahne
- 300 g Schmand
- 3 Eier
- 45 g Speisestärke
- 80 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 30 g Cranberrys, getrocknet, klein gehackt
- 500 g Wasser
- 2 TL brauner Zucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1362 kJ / 325 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Tiramisu
3 Std.
Beeren-Flan-Kuchen mit Orangenbaiser
2h
Himbeertarte mit Mandeln
2h 30min
Erdbeer-Rhabarber-Clafoutis
1 Std. 10 Min
Apfel-Papaya-Strudel
1h 30min
Quitten-Marzipan-Schnecken
2u. 20min
Birnen-Walnuss-Tarte (zuckerfrei)
1 Std. 10 Min
Quitten-Cranberry-Strudel
1 Std. 10 Min
Kirsch-Baiser-Tarte
2h 15 min.
Quitten-Orangen-Eis
8h 40min
Crème-brûlée-Äpfel
45min
Apfelkuchen mit Baiser und Streuseln (Jabłecznik)
1h 30min