Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g Pinienkerne
- 500 g Mehl
- 300 g Joghurt, 3,5% Fett
- 50 g Milch
- 50 g Öl
- 40 g Butter, in Stücken
- 1 TL Salz
- 2 Pck. Backpulver
- 50 g Ajvar
Füllung und Fertigstellung
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 100 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 80 g Oliven, schwarz, entsteint
- 50 g Pesto rosso
- 200 g Feta, zerkrümelt
- Milch zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1526 kJ / 365 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterfaltenbrot
1h 20min
Pull Apart Bread
2 godz. 50 min
Dinkel-Kräuter-Kringel
2h
Pizzarolle
1 Std. 40 Min
Pesto-Schleifen
2 Std. 40 Min
Käseecken zum Zupfen
1h 50 min.
Flammkuchenschnecken am Stiel
1h 50 min.
Flammkuchen, klassisch
1h
Ajvar-Röllchen
2u. 20min
Käse-Kräuter-Striezel
1h 35min
Partyähre
1h 50 min.
Pesto-Ähre
40min