黃咖哩雞
TM5 TM6

黃咖哩雞

4.0 (1 ocena)

Składniki

黃咖哩醬

  • 60 克 蒜頭
  • 40 克 青蔥, 切段
  • 10 克 薑
  • 20 克 新鮮香茅, 只取白色根部,切段
  • 20 克 南薑
  • 10 克 新鮮紅辣椒, 切段
  • 100 克 油
  • ½ 茶匙 胡荽籽
  • ½ 茶匙 印度黃芥末籽 (opcjonalnie)
  • ½ 茶匙 小茴香籽
  • 1 大匙 薑黃粉
  • 1 茶匙 鹽
  • 30 克 蝦醬

黃咖哩雞

  • 15 克 油
  • 200 克 去骨去皮雞腿肉, 切塊(約3公分)
  • 80 克 洋蔥, 切塊
  • 150 克 紅蘿蔔, 切塊(約3公分)
  • 300 克 馬鈴薯, 切塊(約5公分)
  • 30 克 黃咖哩醬
  • 150 克 椰漿
  • 50 - 100 克 水
  • 15 克 糖
  • 10 克 九層塔葉

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1263 kJ / 302 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcz
20 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy