Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
黃咖哩醬
- 60 克 蒜頭
- 40 克 青蔥, 切段
- 10 克 薑
- 20 克 新鮮香茅, 只取白色根部,切段
- 20 克 南薑
- 10 克 新鮮紅辣椒, 切段
- 100 克 油
- ½ 茶匙 胡荽籽
- ½ 茶匙 印度黃芥末籽 (opcjonalnie)
- ½ 茶匙 小茴香籽
- 1 大匙 薑黃粉
- 1 茶匙 鹽
- 30 克 蝦醬
黃咖哩雞
- 15 克 油
- 200 克 去骨去皮雞腿肉, 切塊(約3公分)
- 80 克 洋蔥, 切塊
- 150 克 紅蘿蔔, 切塊(約3公分)
- 300 克 馬鈴薯, 切塊(約5公分)
- 30 克 黃咖哩醬
- 150 克 椰漿
- 50 - 100 克 水
- 15 克 糖
- 10 克 九層塔葉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3 g