Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de vinagre balsámico
- 70 g de yoghurt natural, sin azúcar
- 45 g de aceite de oliva
- 1 diente de ajo pelado
- 5 g de hojas de albahaca fresca
- ¼ cucharadita de orégano
- ½ cucharadita de sal fina
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharada de miel
- 90 g de tocino ahumado, rebanado y cortado en tiras
- ½ pieza pequeña de lechuga romana, en cuartos y desinfectada
- 60 g de queso azul, desmoronado
- 10 piezas de jitomate cherry, cortados por la mitad
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1474 kJ / 351 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada César
15 Min
Tacos de lechuga Hunan
35 min
Pad thai
40 min
Poke bowl de atún spicy
30 min
Ensalada de ejotes navideños
1 godz. 10 min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min
Aguachile de pepino y palmitos
15 Min
Robalo con jengibre, salsa de soya, arroz y verduras
40 min
Carnitas de atún
40 min
Salmón en costra de almendras con tagliatelle de espárragos
35 min
Dip de alcachofa y espinaca
30 min
Ensalada César con chipotle
30 min