Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 170 g farinha tipo 55
- 50 g farinha de arroz
- 80 g açúcar
- 140 g manteiga
- 10 g leite
Cobertura
- 150 g açúcar
- 150 g manteiga
- 50 g leite
- 15 g farinha
- 25 g sementes de abóbora
- 80 g miolo de noz
- 80 g avelã
- 80 g pistácio
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1407.1 kJ / 336.3 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 7.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conserva de maçã para rechear tartes
45 min
Bolo de frutos secos do Algarve
1 godz. 10 min
Bolachas de manteiga com xarope de ácer
1 godz. 30 min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 godz. 10 min
Quadrados de maçã
1h
Ervilhas com presunto e ovo - Frango com molho de mostarda e legumes
45 min
Bola doce mirandesa
1 Std. 50 Min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1 godz. 45 min
Zoodles à Carbonara - TM6
40 min
Bolachas de aveia
20 min
Brownies sem glúten
30 min
Broas de erva doce
1h 5min