Polenta Mandarin and Almond Cake
TM6 TM5

Polenta Mandarin and Almond Cake

4.4 (16 ocen)

Składniki

  • 250 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
  • 320 g mandarins (approx. 4), unpeeled
  • 1000 g water
  • 60 g raw macadamia nuts
  • 220 g blanched almonds
  • 220 g caster sugar
  • 3 medium eggs
  • 170 g polenta
  • 1 tsp gluten free baking powder
  • icing sugar, for dusting

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
1865 kJ / 444 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
31.8 g
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy