Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 320 g mandarins (approx. 4), unpeeled
- 1000 g water
- 60 g raw macadamia nuts
- 220 g blanched almonds
- 220 g caster sugar
- 3 medium eggs
- 170 g polenta
- 1 tsp gluten free baking powder
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1865 kJ / 444 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 31.8 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple cake
1h
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h
Honey and Blood Orange Cake
2h
Pumpkin, Coconut and Orange Cake
1h 5min
Asparagus and Hazelnut Tart with Polenta Crust
1h 35min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1h
Horseradish and Chickpea Dip
10min
Pumpkin and Onion Galette with Autumn Coleslaw
55 min
Steamed Apricots with Cardamom Syrup
40 min
Polenta Cake
1h
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2h 45 min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1h 50min