Urządzenia i Akcesoria
Polenta Mandarin and Almond Cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices
Składniki
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing250 g
-
mandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
water1000 g
-
raw macadamia nuts60 g
-
blanched almonds220 g
-
caster sugar220 g
-
medium eggs3
-
polenta170 g
-
gluten-free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
7.4 g
Kalorie
1865 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1 godz. 50 min
White Chocolate, Raspberry and Pistachio Brownies (Gluten Free)
1 godz. 15 min
Cauliflower Pithivier in Gluten-free Cheddar Puff Pastry
2 godz. 10 min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2 godz.
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Gluten-free Butter Biscuits
1 godz.
Mushroom Wellington, Mushroom Gravy, Crispy New Potatoes and Maple-glazed Carrots
3 godz. 20 min
Gluten-free Shortcrust Pastry
35 min
Polenta Cake
1 godz.
Pistachio Chocolate Truffles
6 godz. 15 min
Gluten Free Shortcrust Pastry
35 min
Gluten-free Sacher Torte
3 godz. 20 min