Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 135 g de lait tiède
- 200 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 375 g de farine de blé
- 35 g de levure boulangère fraîche
- 2 œufs
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 250 g de sucre perlé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1139.1 kJ / 271.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 36.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roulés briochés au chocolat
2h 40min
Mmmh un doonut !!!
2h 45min
Les gaufres de la foire
3h
Donuts avec glaçage
2h
Chouquettes
1h
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Gâteaux moelleux fourrés au lait
1 godz. 30 min
Bun à burger
4h 10min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6h 15min
Brownie
45 min
Gaufres liégeoises
2h
Cookies aux 3 chocolats
50 min