Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 120 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di pancetta a dadini
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di radicchio a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- 100 g di ricotta
- 30 g di pinoli
Terminare la preparazione
- 30 g di burro
- 30 g di aceto balsamico
- 60 g di panna da cucina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4012 kJ / 959 kcal
- Białko
- 40.2 g
- Węglowodany
- 101.6 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 godz. 30 min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 godz. 30 min
Cannelloni spinaci e ricotta
1 godz. 30 min
Cannelloni di maiale in sugo di verdure
1h 5min
Bauletti di carne triestini
1h
Casunziei all'ampezzana
1 godz. 30 min
Ravioli al cacao con ripieno di ricotta e noci
1 godz. 30 min
Cappellacci al gorgonzola e verza
1 godz. 20 min
Cheesecake ai due cioccolati e fragole
10h 45min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 godz. 10 min
Tortelli di zucca mantovani
2h 30min
Ravioli con ripieno di pesce
1 godz. 30 min