Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 500 g di latte
- 200 g di acqua
- 250 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 300 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
- 30 g di scalogno a pezzi
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- 150 g di salmone affumicato a fette
- 150 g di Provolone a tocchetti
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2019.4 kJ / 482.3 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Vitello tonnato (per 2 persone)
5h 35min
Lasagne carciofi e crema di stracchino
1h
Lasagne asparagi e funghi
2h
Cordon bleu alle erbe aromatiche con insalata croccante
1h
Fiori di zucca ripieni
1h
Crêpes alle erbe aromatiche con mortadella e funghi
1h 10min
Lasagne valtellinesi
2h
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1h 30min
Quiche asparagi e bacon
1h 45min
Crêpes alle zucchine
1h 15min
Crêpes al radicchio e carciofi
1h 50min
Crêpes ai funghi
1h 50min