Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 filete de ternera cortados finos (de aprox. 80 g) salpimentados
- 8 rebanadas de jamón serrano
- 8 hojas de salvia fresca (lavadas y escurridas)
- 120 g de vino blanco seco
-
100
g de caldo de carne
lub 100 g de agua con ½ de cubo de caldo de carne - 40 g de mantequilla en trozos
- 20 g de harina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1377 kJ / 330 kcal
- Białko
- 38.64 g
- Węglowodany
- 3.64 g
- Tłuszcz
- 17.82 g
- Błonnik
- 0.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Robalo envuelto en hoja de plátano y hoja santa
50 min
Pajaritos de pollo
30 min
Tortitas de salmón rellenas de queso y ensalada
1h 5min
Pay de pollo mediterráneo
50 min
Filete a la pimienta
1 godz. 40 min
Filete de res con salsa de jamaica
50 min
Strudel de salchicha y uvas
1h 30min
Pollo almendrado con salsa de limón
35 Min
Filete de res con salsa de higos y chile pasilla
1h 10min
Bolitas de plátano macho
40 min
Albóndigas de pollo rellenas de queso crema
40 min
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1h 10min