![Saltimbocca a la romana Saltimbocca a la romana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/391BD5B9-4AD0-4A72-AB93-C300B1A20CCC/Derivates/48BD6B2E-C311-4F91-976B-CB8A035BC745.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 filete de ternera cortados finos (de aprox. 80 g) salpimentados
- 8 rebanadas de jamón serrano
- 8 hojas de salvia fresca (lavadas y escurridas)
- 120 g de vino blanco seco
-
100
g de caldo de carne
lub 100 g de agua con ½ de cubo de caldo de carne - 40 g de mantequilla en trozos
- 20 g de harina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1377 kJ / 330 kcal
- Białko
- 38.64 g
- Węglowodany
- 3.64 g
- Tłuszcz
- 17.82 g
- Błonnik
- 0.18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz y canicas de pollo rellenas de queso de cabra en salsa poblana
1h 20min
Pay de pollo al chipotle
1 godz.
Banana foster
20 Min
Terrina de pato y pollo con cerezas.
Brak ocen
Albóndigas de chicharrón
45 min
Pescado relleno (Guefilte fish)
1 godz. 50 min
Sal de tomillo
5min
Sabayón TM6
15min
Banh xeo (crepas vietnamitas con camarón)
1 godz. 30 min
Pan de cuatro quesos para compartir
40 min
Dip de huitlacoche
4h
Crepas de pollo en salsa de chile poblano
55 min