麻辣臭豆腐

麻辣臭豆腐

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 人份

Składniki

  • 花椒油
    15 克
  • 辣椒油
    15 克
  • 花椒粒
    ¼ 茶匙
  • 蒜頭
    2 顆
  • 新鮮紅辣椒
    10 克
  • 辣豆瓣醬
    2 大匙
  • 米酒
    1 大匙
  • 醬油
    1 茶匙
  • 600 克
  • 臭豆腐 切方形狀(約2公分)
    350 克
  • 油炸豆腐皮 切塊
    30 克
  • 新鮮黑木耳 切小片
    50 克
  • 蒜苗 切片,留一些蒜綠裝飾用
    50 克
  • 新鮮香菜葉 裝飾用
    5 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 217 kcal / 907 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 8.3 g
Błonnik 3.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...