Hot cross buns (Mini brioche de Pascua)

Hot cross buns (Mini brioche de Pascua)

4.2 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 unidades

Składniki

Masa
  • 130 g de mantequilla en trozos pequeños (y algo más para engrasar)
  • 220 g de leche
  • 50 - 80 g de azúcar
  • 10 g de levadura prensada fresca
  • 2 huevos
  • 500 g de harina de fuerza
  • 1 ½ cucharaditas de canela molida
  • 1 cucharadita de nuez moscada molida
  • ½ cucharadita de clavo molido
  • 1 pellizco de sal
  • 120 g de pasas sin semillas
  • 130 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
Cruces
  • 40 g de harina de trigo
  • 50 g de agua
  • 1 cucharadita de aceite de oliva
  • 1 pellizco de sal
Almíbar
  • 40 g de agua
  • 40 g de azúcar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Sód 228.5 mg
Białko 7.6 g
Kalorie 1396 kJ / 333 kcal
Tłuszcz 11.4 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 51.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...