Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 130 g de mantequilla en trozos pequeños (y algo más para engrasar)
- 220 g de leche
- 50 - 80 g de azúcar
- 10 g de levadura prensada fresca
- 2 huevos
- 500 g de harina de fuerza
- 1 ½ cucharaditas de canela molida
- 1 cucharadita de nuez moscada molida
- ½ cucharadita de clavo molido
- 1 pellizco de sal
- 120 g de pasas sin semillas
- 130 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos pequeños
Cruces
- 40 g de harina de trigo
- 50 g de agua
- 1 cucharadita de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
Almíbar
- 40 g de agua
- 40 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1396 kJ / 333 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 51.1 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 228.5 mg
Alternatywne przepisy
Bundt cake de mantequilla con nueces pacanas
2 Std. 30 Min
Panettone con chocolate y naranja
3 Std. 20 Min
Bizcocho ligero con orange curd
1 Std. 15 Min
Trenza de leche
2 Std. 30 Min
Povitica
3 Std. 30 Min
El brioche de Paco Torreblanca
9h
Bundt cake de calabaza
1 Std. 30 Min
Kringle navideño con confitura de arándanos
2 Std. 20 Min
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5 Std. 15 Min
Bollitos de cardamomo y canela
1h 40min
Panecillos de leche
4h 30min
Cinnamon rolls de calabaza
2h 15min