Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di mandorle pelate
- 30 g di nocciole spellate
- 100 g di farina tipo 0
- 50 g di fecola di patate
- 100 g di zucchero grezzo di canna
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 200 g di farina di mais tipo fioretto
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 60 g di sciroppo di acero
- 40 g di olio di riso
-
60
g di margarina
lub 60 g di burro di cocco - 20 g di Rum
- 40 g di pinoli
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 715 kJ / 171 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 22.4 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Muffin di carote e semi di papavero
1h 5min
Biscotti di avena
30min
Biscotti d'avena
45min
Zupfkuchen (vegan)
9 Std. 10 Min
Danesi ai semi di papavero e mirtilli rossi (vegan)
2h 10min
Biscotti ai semi
30min
Mousse di miglio (senza glutine)
1 Std. 10 Min
Pretzel di farro e saraceno
40min
Tortini di grano saraceno (senza glutine)
35min
Biscotti con i semi (vegan)
2 Std. 40 Min
Erbazzone (vegan)
2u. 20min
Biscotti ai semi vari (senza zucchero)
30min