Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 600 g Wasser
- 650 g Kartoffeln, mehligkochend, klein, mit Schale
- 1 EL Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Kartoffelstärke
- 1 Ei
- ½ TL Oregano, getrocknet
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Belag
- 100 g Edamer, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 1 Dose geschälte Tomaten (400 g), abgetropft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 1 TL Oregano, getrocknet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2148 kJ / 513 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Kartoffelpizza
1 godz. 10 min
Bandnudeln
55min
Mais-Buchweizen-Brot
1h 30min
Sommerliche Gemüsepizza (glutenfrei)
1h 50min
Reis-Mischbrot
1h 45min
Amaranth-Knäckebrot
50min
Mais-Muffins
50min
Brötchen
2h
Maisspätzle
15 Min
Rosmarin-Käse-Stangen
1h 20min
Reis-Stärke-Brot
1h 15min
Pizza mit Reismehlteig
1h 20min