Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mantı-Teig
- 250 g Mehl
- 1 TL Salz
- 1 Ei
- 100 g Wasser
Joghurtsauce
- 3 Stängel Minze, abgezupft
- 2 Stängel Dill, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Joghurt, 3,5% Fett
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Füllung und Fertigstellung
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Knoblauchzehe
- 120 g Feta
- 1 Eigelb
- Öl zum Einfetten
- Mehl zum Bemehlen
- 500 g Wasser
- 50 g Butter
- 40 g Biber Salçası (Paprikamark)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2037 kJ / 487 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nudelsäckchen mit Joghurtsauce - Mantı
1 Std. 45 Min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10min
Kreppel
1小时
St. Petersburg - Joschiki
2h 55min
Gözleme mit Feta
1小时
Nudeltaschen mit Kartoffelfüllung
1hod. 40min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2 Std.
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 Std.
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 Std. 45 Min
Yufka-Teig - Ev Yapımı Yufka
40min
Gefüllte Blinis
55min
Tschebureki
1h 20min