Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g fresh dill leaves
-
2
tsp dried instant yeast (8 g)
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 150 g water
- 100 g olive oil, plus extra for greasing
- 350 g bread flour, plus extra for dusting
- 200 g feta cheese, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Chorizo Bread
1 godz. 30 min
Milk Bread
2h 20 min
Pistachio Almond Twists
45min
Dill and feta flatbread
1h 20min
Pea and Courgette Tarts
1h
Quick Squash, Rosemary and Parmesan Bread
1h
Sweet Cucumber Pickles (TM5)
Brak ocen
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1h 20min
Stuffed Brioche with Pork, Swiss Chard, Fennel and Cheese
5 Std.
Mozzarella Stuffed Flatbread
45min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2 godz. 50 min
Baingan Raita (Aubergine Raita)
15 dk