Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 隻 新鮮鯧魚 (黃金鯧), 約280克,兩面切斜刀
- 10 克 蒜頭
- 10 克 糖
- 1 大匙 米酒
- 2 茶匙 魚露
- 30 克 蔭鳳梨
- 10 克 薑, 切絲
- 50 克 新鮮鳳梨, 切片
- 30 克 小蕃茄, 切半
- 500 克 水
- 10 克 新鮮紅辣椒, 切絲
- 10 克 蒜苗, 切絲
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 477 kJ / 114 kcal
- Białko
- 13.3 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.5 g