Wersje kompatybilne
Gratinado de alheira com broa em cama de espinafres e batata palha
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g broa de milho cortada em pedaços
- 200 g azeite
- 1000 g cebola cortada em quartos
- 5 alheiras
- 1000 g batata frita palha
- 6 dentes de alho
- 1200 g espinafres descongelados
- Sal q.b.
- Pimenta q.b.
- Noz-moscada q.b.
- 1600 g leite
- 160 g farinha
- 70 g margarina
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Gratinado de bolonhesa
1 Std.
Pescada com camarão à Ogando
30min
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Peitos de frango pizzaiola
50min
Gratinado de frango, fiambre e queijo
1 Std.
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1 godz. 5 min
Empadão de alheira e couve-flor
1 godz. 5 min
Bacalhau de forno
1 Std.
Bacalhau gratinado com camarão
50min
Queijo com doce de pimentos
1 Std.
Bacalhau com natas
40min
Bacalhau à comadre
1 Std. 10 Min