![Zwiebelbaguettes Zwiebelbaguettes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F5C134F7-9221-464A-8423-40C737632A72/Derivates/531363FE-62BB-4421-BD22-8F47128E93A2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Roggenmehl Type 1150
- 75 g Sauerteig, flüssig, Fertigprodukt (z.B. von Seitenbacher)
- 420 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 2 TL Salz
- 3 TL Brotgewürz (nach Geschmack), gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 175 kJ / 42 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Bauernbrot
2j 20 menit
Zwiebelbaguettes
3 godz.
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Toastbrot
3 godz.
Kommissbrot
15 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Oberländer
14 Std. 30 Min
Helles Landbrot
51 Std.
Joghurtbrot
14 Std. 50 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Brot Venezia
17 Std. 10 Min
Gewürzbaguettes
1 Std. 35 Min