Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Roggenmehl Type 1150
- 75 g Sauerteig, flüssig, Fertigprodukt (z.B. von Seitenbacher)
- 420 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 2 TL Salz
- 3 TL Brotgewürz (nach Geschmack), gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 175 kJ / 42 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Bergisches Urbrot
17h
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Gewürzbaguettes
1 godz. 35 min
Zwiebelbaguettes
3h
Weinknorzen (Weinreben)
17h 35min
Pfeffer-Brötchen
1 Std. 20 Min
Bierbrot
2h
Röggelchen für Halven Hahn
1 godz. 35 min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Zwiebel-Roggen-Brot
4 Std.
Roggen-Dinkel-Brot
8h
Curry-Zwiebel-Baguette
3h