![Spinat-Tomaten-Pfannkuchen vom Blech Spinat-Tomaten-Pfannkuchen vom Blech](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0C010D45-8CC3-4A3E-B915-39DF1A3A5B81/Derivates/E73E4334-480D-4A4E-AA5E-669ADE8C07D4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gouda, in Stücken
- 200 g Milch
- 100 g Mineralwasser mit Kohlensäure
- 230 g Mehl
- ½ TL Backpulver
- 5 Eier
- ½ TL Salz
- 300 g Blattspinat, TK, aufgetaut, abgetropft, grob geschnitten
- 200 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 EL Pizzagewürz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse-Reis-Auflauf
1 godz. 20 min
Zucchini-Paprika-Pfannkuchen vom Blech
1 godz. 10 min
Spinatpfannkuchen vom Blech
35min
Sonnenweizen-Spinat-Auflauf
1h
Kartoffel-Spinat-Pizza
1u. 5min
Gemüsekuchen
1 godz. 10 min
Spinat-Frischkäse-Schnecke
50min
Möhrenquiche
1h 30min
Gemüse-Schinken-Pfannkuchen vom Blech
1h
Kartoffel-Zucchini-Tarte
1 godz. 10 min
Appenzeller-Gemüse-Quiche
1 godz. 45 min
Spinattorte
1h