Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Rösti-Ecken, TK (z.B. von Gut&Günstig), aufgetaut
- 1 Dose Sauerkraut, konserviert (850 g), abgetropft, grob geschnitten
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 20 g Sonnenblumenöl
- 400 g Schmand
- 2 TL gekörnte Brühe
- ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2298 kJ / 549 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi-Bratwurst-Auflauf mit Kaisergemüse
1 Std. 10 Min
Gyros-Weißkohl-Auflauf
1 Std. 20 Min
Kartoffel-Möhren-Auflauf mit Würstchen und Kräuter-Käse-Sauce
1h 50min
Kartoffel-Sauerkraut-Auflauf
1 Std. 20 Min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1 Std. 40 Min
Nudelgratin mit Kraut und Würstchen
1 Std. 10 Min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1h 25min
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1 Std.
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1 Std. 20 Min
Leberkäse-Sauerkraut-Auflauf
1 Std. 10 Min
Gnocchi-Wirsing-Auflauf mit Camembert
1 Std. 10 Min
Wirsing-Kartoffel-Auflauf mit Ziegengouda
1 Std.