Safran-Hühnchen-Penne

Safran-Hühnchen-Penne

4.0 269 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Parmesan in Stücken
    50 g
  • Safranfäden
    ¼ TL
  • Wasser und etwas mehr zum Einweichen
    1000 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Olivenöl
    2 ½ TL
  • Penne
    350 g
  • Hähnchenbrust in Streifen (1 cm)
    450 g
  • Crème double (ca. 48 % Fett)
    200 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Blattspinat, frisch
    50 g
  • rote Chilischoten, frisch entkernt, in feinen Streifen (1 mm)
    1 - 2

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 781 kcal / 3267 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...