
Urządzenia i Akcesoria
Safran-Hühnchen-Penne
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken50 g
-
Safranfäden¼ TL
-
Wasser und etwas mehr zum Einweichen1000 g
-
Salz1 ½ TL
-
Olivenöl2 ½ TL
-
Penne350 g
-
Hähnchenbrust in Streifen (1 cm)450 g
-
Crème double (ca. 48 % Fett)200 g
-
Pfeffer¼ TL
-
Blattspinat, frisch50 g
-
rote Chilischoten, frisch entkernt, in feinen Streifen (1 mm)1 - 2
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
781 kcal /
3267 kJ
Białko
52 g
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
66 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

When in Rome...
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy