Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 200 g de mantequilla en trozos (y algo más para pincelar)
- 100 g de agua
- 250 g de harina de repostería
- 2 cucharaditas de levadura química en polvo
- 25 g de cacao puro en polvo
- 180 g de azúcar moreno
- 3 huevos
- 80 g de crème fraîche
Frosting de chocolate y mantequilla
- 200 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 200 g de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2845 kJ / 681 kcal
- Białko
- 6.72 g
- Węglowodany
- 62.89 g
- Tłuszcz
- 44.68 g
- Błonnik
- 4.84 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho cebra
1u. 10min
Tarta de chocolate con toffee salado
2h 40min
Cake pops
2h
Glaseado de chocolate (ganache)
20min
Bomba de chocolate
4 godz.
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2h 15min
Frosting de chocolate y mantequilla
10min
Tarta de limón y chocolate
2h
Milhojas de chocolate y nata
2h 30min
Tarta de chocolate con dos texturas
1u. 40min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5 godz.
Bizcocho triple de chocolate
2h 20min