![Salsa de chocolate Salsa de chocolate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/963DDA43-5526-47DB-A6F1-E824A9524F08/Derivates/5ac0cf31-36cd-4ac7-b70a-de58f58141a3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 40 g de mantequilla en trozos
- 200 g de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 Receta completa
- Kalorie
- 7423 kJ / 1781 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 171.3 g
- Tłuszcz
- 113.4 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Cake de chocolate cuatro cuartos
1 Std.
Glaseado de chocolate (ganache)
20 Min
Almíbar básico
10 min
Cobertura de chocolate negro con mantequilla
10 min
Baño de chocolate
5 Min
Ganache de chocolate
1 Std. 10 Min
Bombones de toffee
3h 15min
Glaseado blanco
5 Min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2h 15min
Frosting de chocolate y mantequilla
10 min
Bizcocho plancha de chocolate
30 min
Tarta de chocolate al vapor con nata montada
1 Std. 10 Min