Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para servir
- 50 g de cilantro fresco, sólo las hojas
- 50 g de cebolla blanca, en cuartos
- 100 g de queso fresco, en cubos, frío
<br>Salsa verde<br>
- 500 g de agua
- 250 g de nopales
- 1 tomate verde, en cuadros medianos (aprox. 5 mm)
- 2 chiles verdes, sin tallo
- 100 g de cebolla blanca, en cuertos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
Masa para tlacoyo<br>
- 450 g de agua
- 5 g de sal fina
- 30 g de manteca de cerdo
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, para tortillas
Tlacoyos
- 220 g de requesón
- 10 hoja de epazote, fresca
- aceite, la necesaria
- 100 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 897 kJ / 214 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 462 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pambazos CDMX
2h 30min
Esquites de feria
25 min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Chicharrón en salsa verde
35 min
Sopecitos de nopal y pollo
1j 10 menit
Plátanos machos rellenos de picadillo
2h
Carnitas
50min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Tacos de papa
1h
Enmoladas rellenas de plátano macho
30min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Enfrijoladas
30min