Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para servir
- 50 g de cilantro fresco, sólo las hojas
- 50 g de cebolla blanca, en cuartos
- 100 g de queso fresco, en cubos, frío
<br>Salsa verde<br>
- 500 g de agua
- 250 g de nopales
- 1 tomate verde, en cuadros medianos (aprox. 5 mm)
- 2 chiles verdes, sin tallo
- 100 g de cebolla blanca, en cuertos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
Masa para tlacoyo<br>
- 450 g de agua
- 5 g de sal fina
- 30 g de manteca de cerdo
- 400 g de harina de maíz nixtamalizado, para tortillas
Tlacoyos
- 220 g de requesón
- 10 hoja de epazote, fresca
- aceite, la necesaria
- 100 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 897 kJ / 214 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 462 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopecitos de nopal y pollo
1 Std. 10 Min
Mole de olla vegano
45 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Tamales Verdes
2 godz. 30 min
Ponche
40 Min
Taquitos dorados de papa y chorizo vegetariano
55 min
Esquites de feria
25 min
Entomatadas de jamaica
50min
Tacos de papa
1h
Enfrijoladas
30 min
Tamales de frijol con queso
2 Std. 10 Min
Bisteces rápidos para dos
35min