![Chimichurri de jalapeño y albahaca Chimichurri de jalapeño y albahaca](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/57216093-5004-40AB-AFB9-67F7F23D478C/Derivates/7E86F6A3-966C-4239-A4B8-0B48DD2C798F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dientes de ajo, pelados
- 100 g hojas de albahaca frescas
- 50 g de hojas de perejil fresco
- 1 cda de orégano
- 3 de chiles jalapeños, sin semillas ni tallo
- 1 cdita de pimienta molida
- 1 ½ cdita de sal fina
- 250 g de aceite de oliva
- 50 g de vinagre de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1222 kJ / 291 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aguachile de camarón
15 Min
Entraña de ternera con chimichurri (Hestan Cue™)
30 Min
Frijoles refritos
25 Min
Frijoles charros
35 min
Sopa de tortilla
40 Min
Camarones al ajillo
25 Min
Chilli con carne en cocción lenta TM6
5h 5min
Solomillo de res con papas y chimichurri
40 Min
Pico de gallo
5min
Mantequilla de ajo y perejil
2h 10 min
Salsa de ajo italiano y jitomate
30 Min
Mojo de ajo
15 Min