Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 300 g de jitomate saladet, en cuartos
- 200 g de puré de tomate, casero
- 1 ½ cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
-
600
g de caldo de res
lub 600 g de agua y 1 cdita de concentrado de caldo de res - 650 g de falda de res, en trozos (8 cm)
- 80 g de cebolla
- 200 g de pimientos rojos
- 50 g de aceitunas verdes deshuesadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 774 kJ / 184 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1194 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de ajo italiano y jitomate
30min
Carne de res con brócoli en salsa asiática, fideos de arroz y pastel de naranja
1u. 10min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Adobo con carne
50 мин.
Pescado a la veracruzana
30min
Camarones al ajillo
25min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Camarones en salsa de pimientos
25min
Muslos de pollo Teriyaki Al vacío TM6
2h 5min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Tinga de pollo TM6
30min
Picadillo con rajas
25min