![Pudin Abade de Priscos Pudin Abade de Priscos](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81E4BE29-60D2-47A3-B479-B5B0C38359BD/Derivates/35641CBC-7620-4ED2-AF90-C18C7F796D9D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para el caramelo
- 180 g de azúcar
- 60 g de agua
- 10 gotas de jugo de limón amarillo
Para el pudin
- 700 g de azúcar
- 300 g de agua
- 40 g de tocino ahumado
- 5 g de rama de canela
- 5 cáscaras de limón amarillo
- 600 g de yemas de huevo
- 50 g de vino de oporto
- Wartości odżywcze
- na 4 botella (750 ml)
- Kalorie
- 23535.4 kJ / 5625.1 kcal
- Białko
- 101.6 g
- Węglowodany
- 922.6 g
- Tłuszcz
- 175.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 62.9 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 584.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Helado de vainilla
12hod.
Arroz con carnes
1 godz. 40 min
Pechuga de pato a la naranja con sabayón de naranja Al vacío TM6
2 Std. 20 Min
Pavlova
1sa
Banoffee Brasileño
1 godz. 25 min
Escabeche de camarón
30 dk
Affogato chocolatoso
10min
Pan de jamón
2 Std.
Corona de brioche de crema de whisky TM6
5h
Kebabs de res con salsa bbq sudafricana (Monkey gland sauce)
2 Std.
Mole xiqueño
1 Std. 20 Min
Sorbete de fruta congelada
10min