Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Para la Sericaia
- 200 g de claras de huevo
- 1 cucharadita de jugo de limón amarillo
- 1 pizca de sal fina
- 120 g yemas de huevo
- 150 g de azúcar
- 70 g de harina
- 30 g de fécula de maíz
- 600 g de leche
- 3 cáscaras de limón amarillo
- 1 rama de canela
- 20 g de mantequilla con sal
Para la mermelada
- 50 g de agua
- 70 g de azúcar
- 320 g de ciruelas rojas y maduras, cortadas a la mitad y sin hueso
- 2 cáscara de limón amarillo
- 1 rama de canela, com 2 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 9794 kJ / 535 kcal
- Białko
- 50 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de jitomate
1 godz.
Pan Griego de Pascua (Tsoureki)
2h 20min
Pan de maíz Texano
35min
Mermelada de frutas tropicales y fresas del bosque
1 godz.
Ravioles de cerdeña (Culurgiones)
2hod. 30min
Terrina de pato y pollo
9 Std. 30 Min
Curd de mandarinas
30 min
Pastel de chocolate
40 min
Fatayer con queso y menta
1 Std. 5 Min
Brigadeiro
1hod. 45min
Truchas saladas de bacalao con batata y mojo de almendra
1 Std. 15 Min
Potaje con buñuelos de arroz
1 godz.