Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g manteiga à temperatura ambiente
- 80 g açúcar
- 10 g farinha
- 10 g cacau em pó
- 2 claras de ovo
- 20 g amêndoa laminada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 120.5 kJ / 28.8 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 3.9 mg
Alternatywne przepisy
Bolachas de amêndoa
1 godz. 20 min
Tarteletes de citrinos
2h
Lençol
30 min
Copinhos
1 godz. 30 min
Bombons de avelã e amêndoa
1h
Massa folhada de chocolate
1h 40min
Quadrados de tangerina
35 min
Sandwiches de chocolate e amendoim
45 min
Molho de cacau
20 min
Sopa dourada
45 min
Madalenas com nozes
35 min
Marquise de chocolate
3h