![Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce Tagliatelle in Rosmarin-Buttersauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F5BBD590-4786-43A9-A11C-66B1C54A81D0/Derivates/DEC9E044-AE06-49EF-A2B1-FA9C0310E90D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 250 g Tagliatelle
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- Salz zum Kochen der Nudeln
- 3 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 120 g Butter, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen, in dünnen Scheiben
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4048 kJ / 968 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta mit Gorgonzola und Birne
40 Min
Parmesan-Pasta
30 Min
Pappardelle in Pfefferbutter
20 Min
Zitronen-Ziti mit Mascarpone
1 Std.
Linguine in Tomatenbutter
30 Min
Linguine in Zitronen-Kräuter-Öl
25 Min
Walnuss-Ricotta-Pesto
10 Min
Lauwarme Pasta mit Erbsen in Joghurt-Feta-Sauce
30 Min
Pasta mit Pistazien-Pesto
25 Min
Tomaten-Sahne-Sauce
30 Min
Nudeln mit Käsesauce, Pesto und frischen Tomaten
45 Min
One-Pot-Pasta mit Spinat und Gorgonzola
30 Min