Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 2 rote Paprika (ca. 300 g), in Stücken (2-3 cm)
- 250 g Rinderhackfleisch
- 20 g Tomatenmark
- 200 g Wasser
- 1 Dose Kichererbsen (Abtropfgew. 265 g), abgetropft
- 1 EL Paprika edelsüß
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 1 TL Salz
- ½ TL Chili, gemahlen
- 30 g Crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2778 kJ / 664 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 1326 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomaten-Spinat-Curry mit Kichererbsen
45 min
Cremiger Kichererbsen-Spinat-Topf
20 min
Sauerkraut-Hähnchen-Auflauf
1h
Tex-Mex-Nudeln
30 min
Chorizo-Eintopf mit Gemüse, Kichererbsen und Pasta
35min
One-Pot-Hähnchen-Fajita-Pasta
40 min
Würzig-schneller Reiseintopf
35min
Pesto-Bohnen-Eintopf mit Nudeln
50min
Hähnchen-Curry-Reis
1h
Süßkartoffel-Reis-Topf
30 min
Low Meat Chili
45 min
Reisnudeltopf mit Kürbis und Paprika
25min