![Ravioli alla napoletana Ravioli alla napoletana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9DEED62C-8BC5-46E0-991D-503A733B8C2F/Derivates/EAF4EDF7-53B5-4F85-887F-6FA7C961DF60.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 3 Eier
- 1 - 2 TL Öl
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Ricotta
- 1 Ei
- 120 g Mozzarella, in Stücken
- 100 g gekochter Schinken, in Würfeln (1 cm)
- Wasser zum Befeuchten und Kochen der Ravioli
- 1 TL Salz zum Kochen der Ravioli
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger-Brötchen
1h 45min
Weizentortillas mit Kalb-Fajitas
1 godz.
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1 godz. 15 min
Steinpilz-Ravioli
1h 20 min.
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1 godz.
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1h 50min
Basilikum-Ravioli mit Garnelen und Spargel
1 godz. 30 min
Ravioli mit Spinat und Salbeibutter
1 godz.
Ravioli mit Hackfleisch
1 godz.
Mini-Asia-Rollen
1h 10min
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1 godz. 30 min
Burgerbrötchen (Buns)
1 godz. 30 min