Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nudelteig
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bestäuben
- 3 Eier
- 1 - 2 TL Öl
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 100 g Parmesan, in Stücken
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Ricotta
- 1 Ei
- 120 g Mozzarella, in Stücken
- 100 g gekochter Schinken, in Würfeln (1 cm)
- Wasser zum Befeuchten und Kochen der Ravioli
- 1 TL Salz zum Kochen der Ravioli
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1708 kJ / 408 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli mit Ricotta-Käse-Füllung
1j 30 menit
Focaccia mit Gewürzöl
4h 15 min
Mini-Asia-Rollen
1h 10 min
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1h 50min
Crespelle
1j 30 menit
Gnocchi di patate
1j 30 menit
Ravioli mit Spinat und Salbeibutter
1j
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1 Std. 15 Min
Ravioli mit Hackfleisch
1j
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 min
Steinpilz-Ravioli
1j 20 menit
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1j