Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 100 g Mandeln
- 25 g Butter
- 550 g Milch
- 1 Ei
- 2 Tropfen Bittermandelaroma
- 25 g Speisestärke
- 1 Prise Salz
-
300
g Himbeeren, frisch
lub 300 g Himbeeren, TK, aufgetaut und abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1860 kJ / 444 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mascarpone-Creme mit Knusperstangen
45 min
Birnencreme
3h 30min
Quark-Mousse mit Vanille-Erdbeeren
1 godz. 30 min
Sardische Joghurtcreme
9 Std.
Quark-Mousse
5h
Joghurt-Kokos-Creme
20 min
Panna Cotta al caffè
5h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Schoko-Kuss-Creme
15 Min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3h 30min
Käsekuchen im Glas
4h
Weiße Schoko-Creme mit Himbeersauce
50 min