Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Wildschweinschopf (oder anderes fettes Wildfleisch z.B. Wildschweinbauch)
- 500 g Speck, roh (Grüner Speck)
- 2 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 EL Majoran, getrocknet
- 150 g Cranberrys, frisch
- 250 g Rotwein
- 30 g Zucker
- 50 g Gelierzucker 3:1
- 400 g Leber, vom Wild (z.B. Hase, Hirsch, Reh, etc.)
- 2 Zwiebeln, halbiert (ca. 250 g)
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Rapsöl
- 1 EL Wacholderbeeren
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 2715 kJ / 649 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2h
Leberpastete im Glas
4h
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7 godz. 10 min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2 Std. 45 Min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5 godz. 15 min
Somloer Nockerl
9h
Steirische Fischsulz
7 godz.
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1h 15min
Bayerischer Leberkäse
14 godz. 30 min
Traunseer Räucherfischmus
3 Std. 30 Min
Apfelkren
40 Min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 Std. 20 Min