Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
TM6 TM5

Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren

5.0 (8 ocen)

Składniki

  • 250 g Wildschweinschopf (oder anderes fettes Wildfleisch z.B. Wildschweinbauch)
  • 500 g Speck, roh (Grüner Speck)
  • 2 TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 1 EL Majoran, getrocknet
  • 150 g Cranberrys, frisch
  • 250 g Rotwein
  • 30 g Zucker
  • 50 g Gelierzucker 3:1
  • 400 g Leber, vom Wild (z.B. Hase, Hirsch, Reh, etc.)
  • 2 Zwiebeln, halbiert (ca. 250 g)
  • 2 Knoblauchzehen
  • 40 g Rapsöl
  • 1 EL Wacholderbeeren

Wartości odżywcze
na 1 Glas
Kalorie
2715 kJ / 649 kcal
Białko
36 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
43 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy