Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g Salz, unjodiert
- 2 ½ EL Majoran, getrocknet
-
¾
TL Schabzigerklee (Brotklee), gemahlen
lub ¼ TL Kümmel, gemahlen - 2 TL schwarze Pfefferkörner
- 3 Pimentkörner
- ¼ - ½ TL Macis
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 175 g Schweineleber, sehnenfrei, in Würfeln (3 cm)
- 175 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, in Würfeln (3 cm)
-
175
g Speck, roh, unbehandelt (grüner Speck), gewürfelt (1-2 cm)
lub 175 g Schweineschmalz - 1265 g Wasser
- 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan) (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1754 kJ / 419 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Gebackene Leberknödel
2h
Bambas mit Puddingcreme
2 godz. 20 min
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1 Std. 50 Min
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2h 40min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7u. 10min
Grammelpogatscherl
1 godz. 10 min
Kapern-Ei Aufstrich
25 min
Schweinssulz im Glas (Sülzwurst)
2h 45min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5h 15min
Extrawurst
14 Std. 10 Min
Apfelkren
40 min
Wurstaufstrich
10min