Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g frische Dille, Spitzen abgezupft
- 2 TL Trockengerm (8 g)
- 150 g Wasser
- 100 g Olivenöl, etwas mehr zum Einfetten
- 350 g Weizenmehl, universal (am besten eignet sich Brotmehl), etwas mehr zum Bemehlen
- 200 g Feta, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Türkisches Fladenbrot
2h 10min
Parmesan-Rosmarin-Brötchen
1h 30min
Fougasse mit Käse
2 Std. 35 Min
Sesam-Mohn-Cracker
40 Min
Ciabattabrötchen
1h 50min
Erdäpfelfladenbrote
12 Std.
Würziges Fladenbrot
1 Std. 40 Min
Za´atar-Brot
1 Std. 40 Min
Erdäpfelfladen mit Rosmarin
1h 35min
Libanesisches Fladenbrot
3 Std. 20 Min
Knoblauchbaguettes
2h
Fladenbrot - Pide
1h 50min