Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Mohnsamen
- 40 g Zucker
- 200 g Sojadrink
- 20 g frische Germ
- 350 g Weizenmehl, glatt
- 50 g neutrales Öl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 6 EL Powidl
- 500 g Wasser
- 100 g vegane Margarine, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2323 kJ / 555 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 7.6 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch (vegan)
1 Std. 10 Min
Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)
30min
Pilzknöderl mit Krensauce (vegan)
45min
Faschierte Laibchen mit Erbsenpüree (vegan)
1h 20min
Zwetschkenknödel mit Nussbröseln (vegan)
1h 15min
Vegane "Grammel"-Knödel auf Weinkraut
1 Std. 40 Min
Tiroler Schlutzkrapfen (vegan)
1h 30min
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1h 15min
Vegane Donauwellen
4 Std. 15 Min
Gebackene Apfelringe (vegan)
40min
Mohnschnecken (vegan)
1 Std. 10 Min
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1 Std. 25 Min